Europa - Ett Ökenliknande klimat

Jordens medeltemperatur stiger och vi släpper ut en massa koldioxid i atmosfären om bidrar med att höja temperaturen. Under miljarder år har jordens temperatur stigit och sjunkit och arter har uppstått och dött ut.

Vi föddes i ett tropiskt klimat där vi inte behöde kläder, vandringar ledde oss mot kallare klimat och vi fick anpassa oss genom att då göra kläder av päls, bosätta oss i grottor och lära oss om elden. Vi  lärde oss tillochmed att överleva i polarklimat.
Idag kan vi leva i nästan vilket klimat som helst på joden, och vi blir mer och mer bekväma.

Under Jordens historia har klimatet växlat myket, under en stor del av denna tid har medeltemperaturen varit
+ 8 - 15C Varmare än idag. Om temperaturen fortsätter stiga kan det leda till att ovädren blir fler och kraftigare, nederbörden kan öka på vissa ställen, men samtidigt minska på andra.

Vad kan hända?

I Sverige kan vi få mildare och nederbördsrikare vintrar med mer regn istället för snö, I Södra Europa däremot skulle sommar temperaturen kunna stiga kraftigt vilket skulle kunna leda till ett ökenliknande klimat. ungifär som
 värmeböljan på kontinenten 2003 då  tiotusentals människor dog pågrund av hetta och vattenbrist.

Antarktis isar smälter, vattennivån stiger och det kan leda till översvämning.

Smältande glaciärer på Grönland kan göra golfströmmen försvagad eller tillochmed få den att ändra sitt lopp, det skulle innebära att klimatet i skandinavien skulle bli betydligt kallare!

Det arktiska istäcket har på under 50 år krympt med40&

Vi står utanför idet och ropar högre och högre åt den sovande björnen!

www.ipcc.com   www.SMHI.se   www.Worldclimatereport.com

Kommentarer
Postat av: Anar Nightfall

Bra att du tar upp ett sådant ämne, för detta är ett väldigt allvarligt problem, som många personer inte "verkar" veta något om, eller så är det bara för slarviga och tar inte upp den informationen. Och det är bara dåligt!
Om man/vi inte gör något snart kommer jorden att stå inför samma temperatur som vi hade innan den sista istiden och sedan efter det kommer det troligen att bli ännu en istid. Och det är inte det roligaste. Vi måste göra något snart, innan det är försent. Vilket det redan är, om jag ska vara ärlig!
Mycket bra blogg. Keep up the good work.

2007-07-21 @ 20:20:33
Postat av: Blubb

Ja, vi är så jävla lata så det är redan kört för den här planeten tror jag..

2007-08-18 @ 15:27:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0